Vakantie 2021 in Friesland

Geen vakantie naar het buitenland mogelijk. Daarom is het de uitgelezen kans om kennis te maken met Friesland. En om je eigen land beter te leren kennen. Geniet ook samen met je hond van een vakantie Friesland. Daarom kom naar Lemmer en geniet van veel outdoor activiteiten. Hier 5 goede redenen om naar Lemmer te komen.

1. Strand

De baai van Lemmer is uitgerust met een mooi strand. Hier zijn tal van speelmogelijkheden voor de kinderen. Honden hebben zelfs een eigen hondenzwemstrand…Uiteraard is het strand en water, maar er is ook mooi ingerichte speelplaats, met veel speeltoestellen. Verder is er vanaf het strand, de Beachclub te bereiken voor drankje, ijsje, etc. vakantiehuisjeinlemmer ligt dan ook heel dicht aan het strand.

2. Varen en genieten op het water

Het is genieten van het water in en rondom Lemmer, met de sloep uren varen en de mooie Luts route verkennen, van suppen, kitesurfen tot het huren van een jachtzeilboot, het is mogelijk. Het unieke van Lemmer is dat het ligt aan het IJsselmeer voor grote tochten met een jacht, maar ligt ook aan de Friese meren de beleving van het Luts avontuur, met je sloepje naar de talloze terrasjes en restaurantjes aan het water, een leuke tip is: Badmeester Keimpke in Balk!

3. Elfsteden

Friesland bestaat uit elfsteden…… Te bereiken vanaf het water maar zeker is deze route een waar avontuur om te fietsen. Van een opsomming komt het hier niet. Maar gezegd mag worden dat een bezoek aan steden zoals Sloten, Workum, en Franeker, met ieder hun culturele achtergrond zeer de moeite waar is.

4. Activiteiten in de buitenlucht

Zoals al genoemd; genieten van het water. Maar ook kun je mooie fietstochten maken, kun je trikes, solex-fietsen, of echte E-choppers huren. Ook kun je iets van ons vaderlands glorie huren; te weten een heuse DAF.

5. Rust

In Friesland kan het in de zomer druk worden met toeristen. Maar door het water, meren en vaarten en sloten is er altijd wel een rustige plek te vinden. Bijvoorbeeld een fluisterbootje huren in de Weerribben is fantastisch! Denk maar aan de vele chalet verhuur, meestal gelegen op parken met oog voor rust en natuur. Ook in ons vakantiehuisjeinlemmer vind je deze rust.

Geef een reactie