Vandaag de hele dag binnen gezeten, regen, regen en regen, mooi tijd voor een berichtje over een heel mooi fiets tochtje door ons mooie Gaasterland, naar het Lycklemabos en Rijsterbos. Gisteren begon de dag ook slecht, maar hadden we een mooie middag. We pakten onze fiets en trokken richting Mirnser klif. In de winter hadden we hier al eens een lekker kopje snert gegeten vanuit de keet. Ze zijn namelijk aan het verbouwen, en wij zijn natuurlijk benieuwd naar de ontwikkelingen, want het beloofd veel goeds. Het restaurant Paviljoen ‘t Mar staat er al. Er moesten nog kleine dingen aangepast worden en dan zou maandag 17 mei a.s. het terras open gaan. Nu toch nog een kopje koffie to go gescoord.

Op de weg erheen, een bijzondere vondst voor de natuurliefhebbers, er is voor een vogelbroed-gebied een extra elektrische draad aangelegd over een sloot om indringers te weren. Nog nooit gezien, wat zijn die Friezen toch slim.

De tocht is geweldig. Vanuit vakantiehuisjeinlemmer richting Sondel en van daaruit de bossen in. Eerst doorkruis je het Lycklemabos, dit is een heel oud bos. Via de golfbaan Gaasterland, kom je uiteindelijk via een paar mooie paden in het Rijsterbos. Vandaag voor het eerst via Komoot een tocht uitgezet. Heenreis via Sondel en terugreis via Sonde. Toch wel bijzonder wat er tegenwoordig allemaal kan. Uiteindelijk in Lemmer een lekkere pizza besteld bij Ignatio van de pizzeria Delizia.

En maar hopen dat het weer beter wordt……..

Geef een reactie